DEVA Partisi’nden Ekonomiye Neşter

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından ilki geçtiğimiz sene düzenlenen Türkiye’nin Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli’nin ikincisi 17 Aralık Cumartesi günü Wellborn Otel’de yapılacak Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı..

DEVA Partisi’nden Ekonomiye Neşter

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından ilki geçtiğimiz sene düzenlenen Türkiye’nin Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli’nin ikincisi 17 Aralık Cumartesi günü Wellborn Otel’de yapılacak

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, hızla yaklaşan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye’de gerçekleşecek yeniden yapılanma konusunda hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk bir saatte yapılacaklar, İlk 30 günde yapılacaklar, ilk 90 günde yapılacaklar, ilk 360 günde yapılacakların hepsi önem sırasına göre belirlenip yazıldı…

Ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte gerek tarımda ve gerekse de sanayide yaşanan üretim düşüşlerini de göz önüne alan DEVA Partisi ekonomi kurmayları, ortaya koydukları Türkiye’nin kurtuluş reçetesini Kocaeli’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye’nin Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli’nde basınla paylaşacaklar…

DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilatı Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşecek panele; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, MKYK Üyeleri ve Ekonomi Kurmaylarından oluşan bir heyet konuşmacı olarak katılıyor.

PANEL 17 ARALIK CUMARTESİ

İbrahim ÇANAKÇI, İsmail BARINIR, Ömer GENCAL, Prof. Dr. Burçin YERELİ, Prof. Dr. İhsan GÜNAYDIN, Alper AKALIN ve Burhan GÜNDOĞDU’nun konuşmacı olarak katılacakları panel, 17 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Wellborn Luxary Otel’de gerçekleşecek.

Vatandaşların katılımına da açık olacak olan panele, özellikle iktisat, ekonomi, iktisadi – idari bilimler ve siyaset bilimi öğrencileri ile oda başkanları, oda temsilcileri ve konunun ilgililerinin yoğun katılımı bekleniyor.

Panelde, Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranın boyutları, yapısal ve idari nedenleri ile DEVA Partisi’nin uygulayacağı çözüm metotları hakkında bilgi verilecek.

Millet İttifakı’nın temelini oluşturan 6’lı Masa’da da çok önemli görevleri olan Panel konuşmacılarının, Türkiye’nin seçimler sonrasında oluşacak perspektifine de ışık tutması bekleniyor.

KATILIMCILARIN ÖZ GEÇMİŞLERİ

İbrahim Çanakçı:
1962 yılında Elazığ’da doğdu. Elazığ Lisesini bitirdikten sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1989-1991 yılları arasında ABD’de Michigan State Üniversitesi Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini yüksek başarı derecesiyle tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatında Konjonktür Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Aralık 2000’de atandığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Ekonomik Değerlendirmeler Dairesi Başkanı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İkinci Başkanı olarak görev yaptı. 2003-2014 yılları arasında Hazine Müsteşarı olarak görev yaptı.
Dünya Bankası ve diğer çok taraflı kalkınma bankalarında Türkiye’yi Guvernör olarak temsil etti. İslam Kalkınma Bankası ve yan kuruluşlarının Yönetim Kurullarında İcra Direktörü görevinde bulundu. 2014-2016 Yıllarında Washington’da Türkiye ve yedi Doğu ve Orta Avrupa Ülkesini temsilen Uluslararası Para Fonu İcra Direktörleri Kurulu’nda İcra Direktörü olarak görev yaptı. 2017-2019 yıllarında Cidde’de İslam Kalkınma Bankasında “Başkan Özel Danışmanı” olarak çalıştı.

Ömer Rıfat Gencal:
1969 yılında İstanbul’da doğdu.
Liseyi Kenan Evren Lisesinde, lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliğinde tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesinde Ekonomi Master derslerini tamamladı. 1990 yılında profesyonel çalışma hayatına Dışbank A.Ş.’de uzman yardımcısı olarak başladı ve yerli yabancı olmak üzere çeşitli özel bankalarda ve finans kuruluşlarında otuz yıl çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Fibabanka’nın Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılarak finansal danışmanlık yapmaya başladı. Ömer R. Gencal İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli
2 Mart 1967 tarihinde İzmir’de doğmuştur. 1983 yılında İzmir Özel Türk Lisesi’ni bitirmiş; 1987 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı Fakültenin Maliye Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış; 2002 Yılında “Doçent” ve 2009 yılında “Profesör” olmuştur. Halen Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
2001-2002 yıllarında T.C. Turizm Bakanlığı’nda “Danışma Kurulu Üyesi”, 2011-2019 yıllarında Türk Ocakları Genel Merkezinde “Hars Heyeti Üyesi”, 2016-2020 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş.’nde “Yönetim Kurulu Başkan Vekili” olarak bulunmuştur. Halen Türk Dünyası Belediyeler Birliği “Yüksek Danışma Kurulu Üyesi” ve Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı “Başdanışmanı” olarak Türk Dünyasına yönelik çalışmalara katkı sağlamaktadır.
Yurtiçinde ve başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yurt dışında çeşitli projelerde ve görevlerde bulunmuş; 2007-2008 yıllarında Kırgızistan – Türkiye MANAS Üniversitesi’nde “Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü”, 2009-2011 yıllarında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “Maliye Bölümü Başkanı”, 2011-2014 yıllarında Hacettepe Üniversitesi’nde “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı” ve Hacettepe Üniversitesi Senatosu ve Hacettepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Türk Ocakları Ankara Şubesi ve Ankara Balıkesirliler Derneği Üyesi olup çeşitli dönemlerde T.C. Maliye Bakanlığı Ankara Mesleki Eğitim Kurs Müdürlüğünde, Polis Akademisi Başkanlığında, Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığında, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde ve Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığında dersler vermiştir.

Prof. Dr. İhsan Günaydın
1969 yılında Trabzon’da doğdu. Tonya İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’mündün mezun olduktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimine ve akademisyenliğe başladı. 1994 yılında İktisat Yüksek Lisansını ve 1998 yılında İktisat Doktorasını bitirdi. 1998 yılında Maliye Bölümü’nde Yardımcı Doçent oldu. 2000 yılında Maliye Doçenti ve 2006 yılında Maliye Profesörü oldu. 2006-2008 yılları arasında Maliye Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. 10 Eylül 2008 tarihinde Gümüşhane Üniversitesi’ne Kurucu Rektör olarak atandı. 10 Eylül 2008-21 Ocak 2017 yılları arasında Kurucu Rektörlük yaptı. İki dönem Rektörlük görevi bittikten sonra Karadeniz Teknik Universitesi’ndeki görevine dönen Günaydın, Profesör öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

İbrahim Alper Akalın
1984 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği lisans, İngiltere’de bulunan Warwick Üniversitesi’nde de Yönetim Bilimleri alanında yüksek lisans derecesi aldı.
10 yılı aşkın bir süre Türkiye’nin önde gelen yatırım bankalarında ve uluslararası finans kurumlarında hisse senedi araştırma analisti ve finansal danışman olarak çalıştı. Bu süre boyunca sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketler başta olmak üzere çeşitli finansal kurumlar ve uluslararası yatırımcılara, şirket değerlemesi, fizibilite ve finansal modelleme, satın alma ve birleşme, halka arz, proje finansmanı ve hisse senedi yatırım danışmanlığı hizmetlerinde bulundu. 2006 yılında kurulan liberal gençlik kuruluşu 3H Hareketi’nin kurucusu ve genel koordinatörü olarak birçok sivil toplum etkinliğinde aktif çalışmalarda bulunan Akalın’ın, aynı zamanda çeşitli ulusal gazetelerde ve dijital platformlarda makaleleri yayımlanmaktadır.

Burhan Gündoğdu
1977 yılında Adana’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. 2009-2010 yıllarında ABD Carnegie Mellon Üniversitesinde mastır yapmıştır. Meslek hayatına 2000 yılında Barmek Holding’de denetçi olarak başlamıştır. 2001’de Hesap Uzmanlığı ile kamuda çalışmaya başlamış 2011 tarihinde Vergi Başmüfettişliğine atanmıştır. 2012 yılından bu yana Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Ankara YMM Odası Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanıdır.

İsmail Barınır
1983 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığında 2007-2017 yılları arasında Hesap Uzmanı ve Vergi Müfettişi olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı tarafından yüksek lisans eğitimi amacıyla gönderildiği İngiltere de bulunan Bournemouth Üniversitesi Uluslararası Muhasebe ve Finans bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde Mali İstatistikler Daire Başkanı olarak 2017-2019 yılları arasında görev yaptı. Kamu görevinden 2019 yılı Kasım ayında ayrılarak Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak faaliyet göstermeye başlamış olup, Hacettepe Üniversitesi Maliye bölümünde Doktora eğitimine devam etmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL