Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu Kocaeli basınını kahvaltıda ağırladı. Başkan Mutlu basın açıklamasında; “Saadet Partisi olarak, genel ve..
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu basın toplantısı düzenledi.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu Kocaeli basınını kahvaltıda ağırladı.
Başkan Mutlu basın açıklamasında; “Saadet Partisi olarak, genel ve yerel gündemi takip etmeye ve değerlendirmelerimizi her hafta sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Genel politikadaki can yakıcı icraatların vatandaşı canından bezdirdiği hepimizin malumudur. 15 Temmuz gecesi sala vaktinde bu milleti zam seli ile şoke eden anlayışın yerel yöneticileri, 4 yıllık icraatlarının sunumunu gerçekleştirdiler.
Öncelikle şunu ifade etmeliyim, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarına baktığımızda bu güzelim şehri bu anlayışın yönetmesine üzülmemek gerçekten imkansızdır. Vaatlerin % 92’sinin tamamlandığı yanlış bilgisini hiç sıkılmadan söyleyebilmek, bu anlayışın milletin aklıyla nasıl alay edildiğini göstermesi açısından oldukça manidardır.
Değerli arkadaşlar, yapamadıkları tek vaadin Körfez-Kartepe metro hattı olduğunu söyleyenler için şimdi birkaç vaade yakından bakalım. 18 Şubat 2019’da Antikkapı’da açıkladıkları seçim beyannamesinde neler varmış ve tamamlayabildikleri vaatler acaba % 92’ye yaklaşabiliyor muymuş, hep birlikte görelim.
Vaatlere geçmeden vurgulanması gereken bir nokta da, proje ve yatırımların 18 Milyarlık tutarı kapsaması değil, bu yatırımın halkın hayatına ne kadar dokunduğu, şehrin ihtiyaçlarını ne kadar karşıladığı ve sonucun ne olduğudur. 2019 vaatlerinde olduğu gibi Kocaeli, yaşamak için mutlu olunan ilk 3 şehirden biri olmuş da bizim mi haberimiz yoktur? Ulaşım başta olmak üzere birçok altyapı sorunuyla boğuşan bir İlin belediye başkanı, böyle değerlendirme toplantıları yapmadan önce, vaatlerine bakmayı nasıl aklına getirmez, anlamak mümkün değil arkadaşlar.
2019’da, ulaşımda toplu taşımanın payı arttırılacak diyenler, toplu taşımaya dönük hangi radikal değişikliği yapmışlar ve hangi adımı atmışlardır?
İzmit-Gebze arasında kuzey eksenli yapılacak ve günde 275 bin yolcu taşıyacak, YHT şeklinde takdim edilen metro hattımız nerede, gören bilen var mı arkadaşlar?
Gebze Darıca metro hattını seçim vaatlerinde sıralayıp yapımını seçim sonrası merkezi idareye devreden ve bunu iktidarda muhalefet partisi varmış gibi kredi zorluğuyla açıklayan anlayışa en azından “madem devredecektiniz vaatlerinize neden koydunuz” sorusunun sorulması gerekmiyor mu? İnşaatının tamamlanması yıllarca geciken Şehir Hastanesini de, % 92 masalına mı dahil ediyorsunuz?
Bu dönem yetişmesi imkansız Stadyum tramvay hattının ihale aşamasına gelmesi de, muhtemelen % 92’lik çuvalda sırıtan mızraklardan biridir.
Tramvaya bir-iki durak eklenmesi çok mu büyük başarıdır. Hükümet desteğinden yoksun kendi gayret ve çabasıyla 8 ayrı hatta 55 km uzunluğunda tramvay hattına ulaşan nüfusu şehrimizin yarısı kadar olan Eskişehir’den hiç mi utanılmamaktadır?
Mesela Gölcük Başiskele iki gidiş iki geliş şeklinde güney toplama yolu yapıldı da haberimiz mi olmadı arkadaşlar?
İzmit Körfezinin D-100 ve D-130 bağlantısı için, kavşaklarla ve 40 kilometre ilave yollarla kesintisiz trafik sağlayacak koridor projesi vardı hani vaatlerde? Yoksa bu vaatle, uzun kuyruklu araç koridorları mı kastedilmişti? Hatırladığımız kadarıyla aynı durum Gebze Çayırova arasında TEM paralelinde 53 kilometre ilave yolla tasarlanmıştı. Bölgedeki arkadaşlar bu yollara denk geldiğinizde lütfen ses verir misiniz?
Yine Kocaeli’yi liman kenti yapmayı tasarladıklarının işareti olarak vaatlere konan 1000 dönümlük Lojistik Köy nerede mesela?
TEM için vaat edilen 10 kilometrelik gürültü duvarının yapıldığı yerdeki çevre sakinleri, sessiz ortam mutluluklarını bizlerle paylaşırlar mı dersiniz?
Büyükşehir Belediyemizin 8 adet hidroelektrik santrali ile 4 adet güneş enerjisi santralini biz bulamıyoruz, birileri nerelerde kurulduklarının bilgisini takdim edebilirler mi acaba?
Derince’de yapılmış olması gereken Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı da bulunamayanlardan. Tıpkı Darıca’ya yapılacak marina gibi.
Gebze Fatih Otağı için tasarlanan panoramik müze ve spor alanlarının tamamlanıp tamamlanmadığını Gebzeli kardeşlerimizin kısa sürede bize iletecekleri umudunu taşıyoruz.
Değerli basın mensupları, % 8’lik tamamlanmayan vaatleri dinlediniz. Şimdi sizlere soruyorum, bir çırpıda bir kısmını sıraladığımız bu vaatler % 8 ise, % 92’lik tamamlanan vaatler nerede Allah aşkına?
Arkadaşlar, Şimdi de sunumda değinilen birkaç başlığa dikkatlerinizi çekmek istiyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanının afetlere hazırlıkta Kocaeli’nin Türkiye’ye örnek olduğu şeklindeki iddiası, bir “güleriz ağlanacak halimize” örneğidir. 2006 yılında çıkarılan kanuna rağmen kentsel dönüşümde Türkiye’nin en geride kalan illerinden birinin belediye başkanı bu iddiayı nasıl dillendirebilmektedir? Bu tür beyanlar, afet hazırlığının, afet sonrasındaki arama kurtarma ve lojistik destek zannedildiğini ispat etmektedir. Muhtarlıklara kadar indirilen arama kurtarma ekibi kurma gayreti, “binaları dönüştüremiyoruz, binanız yıkılınca sizi sağ kalma ümidiyle kurtarmaya geleceğiz” acziyetinin göstergesi değil de nedir? Deprem öncesi yapı stokunun hazır hale getirilerek riskin azaltılması gerektiğine vakıf olmamak, bu olsa gerektir.
1999 depremi sonrası yönetime gelen ve 20 yıldır söz sahibi olan bu anlayış, “250 bin binayı tek tek inceleyeceğiz” demek için bugüne kadar acaba neyi beklemiştir? 1999 depreminde hasar aldığı tescilli olan 1000’in üzerinde binayı bunca yıl geçmesine rağmen hala yıkamayanların afetlere en hazır il olunduğunu söylemesi kadar absürt ne olabilir? Afetler için fay hattına yakın bataklık alana lojistik merkez kuran aklın, böyle beylik cümleleri kurarken biraz yüzünün kızarması gerekmez mi arkadaşlar? Bu nasıl bir planlamadır? 20 yıldır bu kenti yönetiyorsunuz. Arkanızda hükümet desteği hiç eksik olmadı. Ancak sorunları çözeceğinize daha da içinden çıkılmaz hale getirdiniz. İnanıyorum ki; Efes Selçuk antik kentleri Kocaeli’den çok daha planlı yapılmıştır. İzmit kazılsa belki de altından çok daha planlı bir şehir çıkacaktır.
Değerli basın mensupları, vaatlerde olmayan körfezin dipten temizliği projesi, limanlara hizmet anlamı taşımaktadır. Büyük gemilerin kıyıya yanaşmasını kolaylaştırma amacına matuf bu tür çalışmalarla Körfezi Rotterdam’a çevirme, Kocaeli halkını denizden koparma, trafik sorunlarını büyütme, deniz ulaşımı ihtimalini yok etme, biyolojik çeşitliliği ve canlılığı bitirme ve çevre sorunlarını katmerleştirme bağlamında Körfez ve çevresi için ölüm fermanı ilanından başka bir şey değildir.
Yıllardır kangren halini almış İzaydaş problemi ortada dururken, stadyum ulaşımı ve çevresi bunca zaman geçmesine rağmen keşmekeşi yaşarken, bu ilde halk ekmek gibi hayati bir konu hep es geçilmişken, vatandaşın yükünün azaltacak sürdürülebilir kaynaklar üretilememişken, çiftçiye alım ve pazarlama garantili tohum ve gübre desteği verilemiyorken dip temizliği gibi projelerin önceliklendirilmesi, vizyonsuzluk değilse bu kenti umursamamak demektir.
Vizyonsuzluk demişken, milli irade meydanına değinmeden geçilemez zannediyorum. Zamanında yaptığımız uyarılara dere yatakları bahanesiyle cevap veren Sayın Başkan, bugün trafik ve insan yoğunluğu bahanelerini de eklemiş. Hemen yanı başındaki Valiliğin alt katlarında otopark yokmuş gibi üretilen ve bir meydanın nasıl öldürülebileceğini ortaya koyan bu proje başlı başına vizyonsuzluğun belgesidir. Şehirlerin prestij meydanları olur demiştik. Festivallerin, etkinliklerin yapıldığı bir meydandan bahsediyoruz. Ortaya çıkmak üzere olan acayip şeyin buna imkan vermeyeceği aşikardır. Meydan desen meydan değil, park desen park değil, yeşil alan desen hiç değil. Böyle bir saçmalığı bu şehre layık görenler tutmuşlar bir de her tarafı yollarla çevrili burayı vatandaşın kafa dinlendireceği yer olarak takdim ediyorlar. Kafa dinlendirecek Fuar Alanını millet bahçesi deyip betonlaştıran bu kafa, işlevsiz Doğu Kışlayı da başka bir anlamsız proje olarak bu şehre sunmamış mıdır?
Değerli basın mensupları, bir 4 yıl özeti de biz yapacak olursak, Büyükşehir Belediye Başkanı, robotik kodlama, akıllı şehir, yapay zeka ve nano teknoloji gibi bir takım kamuflajlarla vizyonsuzluğunu örtmeye çalışan, 2019 vaatlerini unutan ve milletin de unuttuğunu zannederek % 92’sinin tamamlandığını sıkılmadan söyleyebilen, hizmet önceliklerini karıştıran bir profildir. Bu kentte sorunları katmerleştiren 20 yıllık yerel yönetim anlayışının bu son halkası, adım adım finişe yaklaşmaktadır. Prompterin Türkiye mucidi Cumhurbaşkanını hiç akla getirmeden, sunumunda prompter kullanmama nedenini açıklarken ileri sürdüğü gerekçeler, ancak zirveleşmiş bir kibrin yansımaları olabilir. Bu da mecburi öğretim üyeliği sürecinin yaklaştığının işaretlerini vermektedir.
İlimiz için şimdiden hayırlı olsun diyor, bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. !dedi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)